top of page
  • Foto van schrijverMarthe

Vulkaan Mt Aso

Mt Aso (Aso san) is een actieve vulkaan in het centrum van Kyushu. In 2021 is hij nog uitgebarsten en spuwde hij een gigantische pluim van dikke vulkanische rook 3,500 meter hoog in de lucht. De krater van Aso is een van de grootste ter wereld, met een diameter tot 25 kilometer en een omtrek van meer dan 100 kilometer. De vulkaan is makkelijk bereikbaar met de auto en je kan vanaf een uitkijkpunt in de krater van de vulkaan kijken, mits het goed weer is. Het kratergebied kan gedeeltelijk en soms volledig gesloten is voor bezoekers vanwege giftige vulkanische gassen, slecht weer of het risico op vulkanische activiteit.


Wij hadden geluk dat het gebied niet was afgesloten maar dat betekend niet dat wij goed weer hadden. Dikke pluim stoom steeg op vanuit de vulkaan en wolken trokken om de berg waardoor het erg mistig en winderig was. Het was onmogelijk om het centrum van de krater te zien.



Niet ver van de krater is Kusasenri, een veld waar koeien en paarden grazen. Deze plek trekt veel toeristen en er stond een lange file de berg op om hier te gaan kijken. Rondom de krater zijn meerdere kleinere vulkanen te vinden. Waarvan een super pupulair is en bedekt is met gras. Naar mijn mening lijkt het een beetje op een puist haha.




23 weergaven0 opmerkingen

Recente blogposts

Alles weergeven

Commentaires


bottom of page