top of page
  • Foto van schrijverMarthe

Tsubosaka Dera


Tsubosaka-dera schijnt prachtig te zijn tijdens de kersenbloesem. Het weekend na ons bezoek aan eerdere kersenbloesemlocaties (zie vorige blog) zijn we naar Tsubosaka-dera gegaan. Deze tempel ligt in Nara, maar een heel eind van het centrum. Nara staat ook bekend om de hertjes die buigen voor een koekje. Een van mijn eerste blogs ging over Nara. Klik hier om die te lezen.


Helaas regende het in de week voordat we naar de tempel gingen, waardoor alle kersenbloesems zijn weggespoeld. Erg jammer, maar we proberen het volgend jaar gewoon opnieuw!



Tsubosaka-dera is een unieke mix van Indiase en Japanse stijlen, gebouwd rond 717 na Christus. De tempel herbergt meerdere Boeddhabeelden in een stijl die ook in India te vinden is, en beschikt over een Taj Mahal-achtig gebouw met in steen gekerfde tekeningen. Deze werden door India geschonken als dank voor hulp bij het bestrijden van lepra.


Volgens de legende vond een lokale sjamaan hier een Senju Kannon (een duizendarmige Boeddha) begraven, wat hem genezende krachten gaf. Hij genas de keizerin van haar oogziekte en zij bouwde de tempel uit dankbaarheid. De Senju Kannon, die te zien is in de Achthoekige Hal, wordt nog steeds beschouwd als een middel tegen oogkwalen. Het aantrekkelijke complex is vooral prachtig in de herfst, wanneer de heldere bladeren contrasteren met de witte steen.




7 weergaven0 opmerkingen

Recente blogposts

Alles weergeven

Comments


bottom of page