top of page
  • Foto van schrijverMarthe

Taiwan

We waren in Taiwan voor de bruiloft van een van Zen's vrienden. Het was een intieme ceremonie, waarbij vooral de familie van de bruid aanwezig was. De familie van de bruidegom volgde het evenement via een video-oproep, omdat hij uit Duitsland komt. De bruid is van Taiwanese afkomst, en het stel zal later ook een bruiloft in Duitsland organiseren om zijn kant van de familie in persoon te kunnen ontvangen. Wij zaten aan de tafel voor vrienden, samen met een ander stel uit El Salvador, dat Zen kende van school. Het was leuk om hen te ontmoeten, net als een vriend van Zen met wie hij nog steeds close is.




De volgende dag heeft diezelfde vriend ons opgehaald bij ons hotel en zijn we samen naar Jiufen gereden. Jiufen is een bergdorpje dat bekend staat om zijn smalle, kronkelende straatjes en sfeervolle traditionele gebouwen. Oorspronkelijk was het een mijnwerkersstadje, maar tegenwoordig is het een populaire toeristische bestemming, beroemd om zijn prachtige uitzichten en schattige winkeltjes. Vooral de drukke hoofdstraat, Jiufen Old Street, zit vol met kraampjes die lokale snacks, souvenirs en handgemaakte producten verkopen. De omgeving diende ook als inspiratie voor Studio Ghibli's beroemde film Spirited Away, wat het een magneet maakt voor fans van de film.


We hebben genoten van het ontdekken van de vele winkeltjes en hebben lokale lekkernijen geprobeerd, zoals ijs met gecrushde pinda in mochi en soep met verschillende soorten gehaktballetjes.



In de buurt van Jiufen ligt een Gouden Waterval (Golden Waterfall), die zijn naam heeft door het mineraalrijke water de bergen hebben een gouden kleur gekregen. Vlakbij de waterval staat een mysterieus verlaten gebouw, dat ooit een verzamelpunt was voor de mijnwerkers. Nu is het een spookachtige plek die veel fotografen aantrekt.


Niet ver van de Gouden Waterval ligt ook de Yin-Yang Zee, die heeft een uniek kleurverschil tussen de donkerblauwe en okerkleurige tinten van het water. Dit bijzondere fenomeen wordt veroorzaakt door de afvoer van mineraalrijk water uit de bergen, dat in contrast staat met het diepblauwe zeewater, wat een effect creëert dat lijkt op het symbool van yin en yang.




13 weergaven1 opmerking

Recente blogposts

Alles weergeven

1 Comment


anske pepping
anske pepping
3 uur geleden

Ik blijf het leuk vinden om jouw posts te lezen. Wat een fantastisch land lijkt het me. Als ik ooit ... Groetjes, Anske

Like
bottom of page