top of page
Foto van schrijverMarthe

Nenbutsu-ji


Otagi Nenbutsuji

In 1955 werd Kocho Nishimura, een boeddhistische beeldhouwer en restaurateur van boeddhistische beelden, aangesteld als hoofd van Otagi Nenbutsuji. Zo begon de transformatie van de door vele rampen geteisterde tempel van Kyoto.



10 jaar was de wederopbouw in volle gang. Een groot deel van het tempelterrein werd ontmanteld, hersteld en gerepareerd. Het belangrijkste project was de creatie van 1.200 gebeeldhouwde beelden die nu de heuvels bedekken. Dit zijn rakan, de volgelingen van Boeddha, gemaakt door gewone mensen die op bedevaart gingen om te leren beeldhouwen onder leiding van Kocho Nishimura. Hij moedigde hen aan om de unieke, persoonlijke figuren naar voren te brengen die in de stenen verborgen zaten. Sommige rakan staan diep in serieuze gebedshouding, terwijl anderen glimlachen, lachen of objecten vasthouden die hinten naar de hobby's en passies van de beeldhouwers. Nergens anders in Japan vind je zo'n bijzondere mix van deze figuren.



Om bij Otagi Nenbutsuji te komen moet je door een pittoresk gedeelte van Kyoto. De straat is smal maar goed onderhouden. Aan weerszijden staan authentieke Japanse gebouwen en sommige met rieten daken. Als je hier naartoe gaat is het aan te raden om met de auto of taxi te komen. Bij de tempel is een kleine parkeerplaats.




Adashino Nenbutsu-ji

Dichtbij Otagi Nenbutsu ligt Adashino Nenbutsu-ji een boeddhistische tempel uit 811.

Bij de tempel zijn veel beelden te vinden ter nagedachtenis aan de zielen van de overledenen. Elke zomer wordt er een ceremonie genaamd "Sento Kuyo" gehouden in de tempel, die is gewijd aan de geesten van de overledenen, en de stenen beelden worden verlicht met kaarsen.



De tempel ligt op een heuvel en is niet dichtbij het bekendste toeristische gebied van Arashiyama, waardoor er niet veel toeristen naartoe gaan. Arashiyama staat voornamelijk bekend om het 'bamboo forest', hier komen veel toeristen op af. Hier in Adashino Nenbutsu is ook een bamboe pad, misschien nog wel mooier dan het bekende pad in Arashiyama. Het is veel rustiger en bijna geen toeristen. Je kan dan ook in alle rust een foto maken zonder dat je allemaal mensen in beeld hebt.



38 weergaven0 opmerkingen

Recente blogposts

Alles weergeven

Comments


bottom of page